O firmě

Společnost DALIX, s.r.o. byla založena v roce 1994. Vzhledem k odborné specializaci zakladatele společnosti, v oboru konstrukce motorových vozidel, byla činnost společnosti od samého počátku směřována do oblasti úprav a vybavení motorových vozidel, s bližším zaměřením na mobilní chlazení a nezávislá topení.

Dřívější spolupráce a znalosti produktů renomovaného výrobce nezávislých topení firmy Eberspächer usnadnila náš start a působení na trhu s nezávislými topeními.

V tomto období nebyla na trhu téměř žádná nabídka mobilních chladniček na vyšší technické úrovni a technologie mobilního chlazení většinou spočívala v amatérských úpravách domácích chladniček. Proto nás tehdy oslovila nabídka švédského výrobce termoelektrických agregátů. 

Naše společnost se zaměřila na nejrůznější designerské aplikace autochladniček, kde limitujícím kritériem byl pouze prostor a možnost odvětrání chladící jednotky. Velké množství námi zhotovených mobilních chladniček dodnes chladí potraviny a nápoje ve všech možných dopravních prostředcích a podle našich informací stále k plné spokojenosti zákazníků. Za zmínku stojí zakázky vestavných chladniček do luxusních vozidel koncernu VW, SCANIA, Mercedes Benz nebo „pancéřované“ chladničky závodních vozidel Tatra v prestižní soutěži rallye  Paříž – Dakar, v ročnících 1997, 1998, 1999.

Rozšiřováním aktivit se společnost postupně dostává i do jiných oblastí, jako například hotely, zdravotnictví, energetický průmysl, státní instituce, atd. 

Postupným vývojem společnosti, dosaženými výsledky a prezentací, a to nejen na domácím trhu, došlo k vytvoření spolupráce se zahraničním partnerem a založení druhé společnosti, zabývající se službami pro motoristy - Stanice technické kontroly. Technologie mobilního chlazení se velmi rychle vyvíjí a tak v tomto roce 1997 navazujeme spolupráci s předními výrobci v oboru mobilního chlazení a příslušenství, kde zužitkováváme k oboustranné spokojenosti námi nabyté zkušenosti.

Společnost DALIX, s.r.o. se tak stává oficiálním distributorem firem Dometic - WAECO International GmbH (Německo), Sawafuji Electric Co.Ltd. (koncern HONDA) dodávající do Evropy  produkty pod označením ENGEL (Japonsko a Austrálie),  MASTERVOLT International BV (Holandsko), OLIVO - cold logistics (Francie), KALORI S.A.S. (Francie), IndelB a EUROENGEL (Itálie).

Významným mezníkem v činnosti naší společnosti je rok 2009. Po více jak 15 letech působení na trhu jsme se rozhodli k výstavbě vlastního areálu, kde dochází k centrálnímu sloučení všech našich aktivit. Výrobní a skladové prostory doplněné moderní technikou a diagnostikou nám mimo jiné umožňují zakázkovou výrobu, která byla v prvopočátku nosným pilířem naší činnosti. Sídlo společnosti se tak přesouvá do nové průmyslové zóny na okraji Žďáru nad Sázavou s velmi dobrou dostupností z dálnice D1.

O firmě DALIX, s. r. o. jste se mohli také dočíst v odborných článcích magazínů Trucker 2016, Trucker 2017, Svět motorůDoprava a silnice 2016 , Doprava a silnice 2017Potravinářská revue 2018, Doprava a silnice 2019 a Transport a logistika, Transport a logistika 2021.

 Těšíme se na vaši návštěvu.


DALIX team

Hodnocení z Heureky

24.03.2024 07:07 100 %

Rychlé vyřízení objednávky

Nic

Slušný obchod, rychlé dodání. Pán zavolal a ověřil si objednávku a druhý den ji doručila zásilková služba.

20.03.2024 18:39 100 %

Skvelá odozva, komunikácia veľká spokojnosť

12.03.2024 09:42 100 %

prostě funguje... :)